Women Skate the World wint juryprijs van Boost je Buurt

Na een leerzaam en inspirerend half jaar waar 28 Amsterdamse impact ondernemers uit vele aanmeldingen geselecteerd werden en een ondernemersprogramma volgden van Impact Hub Amsterdam was het donderdag 17 juni 2021 tijd voor de afsluiting.

Tijdens de feestelijke finale in het prachtige Koninklijke Instituut voor de Tropen en Impact Hub Amsterdam kwamen de deelnemers, juryleden en het publiek - via een live stream - samen. Op het podium - onder leiding van moderator en sociaal ondernemer Ama van Dantzig - vertelden alle ondernemers over hun initiatief, welke impact ze maken en welke stappen ze gezet hebben tijdens Boost je Buurt.

Toelichting van de jury

Juryleden Maarten Poorter (Amsterdam Oost), Carol Gribnau (Stichting DOEN), Hester van Buren (Woonstichting Rochdale), Tine De Moor (RSM Erasmus University) en Thami Schweichler (Makers Unite) lichten toe waar ze op hebben gelet tijdens de jurering en reflecteerden vanuit hun expertise op wat impact ondernemen in de buurt verder brengt.

“Als jury hebben we gekeken of het initiatief echt verschil maakt. Vooral op breder vlak voor een duurzame, gezonde en inclusieve buurt. En daarnaast of de onderneming op termijn en financieel levensvatbaar is.” - Carol Gribnau

Tijdens de uitreiking van de juryprijzen, mocht Nanja voor Women Skate the World de juryprijs van €5.000,- in ontvangst nemen! Dit gaan we gebruiken voor het ontwikkelen van een indoor skatepark in Amsterdam Zuidoost.

Alle ondernemers gaven aan dat het ondernemersprogramma waardevol voor ze is geweest. Behalve de vele inzichten werden ook veel connecties gemaakt met mensen in de buurt, andere impact ondernemers en het netwerk van gemeente Amsterdam en de partners van het programma. Met de te winnen ontwikkelbudgetten kunnen volgende stappen gezet worden om nog meer impact te maken. Andere ondernemers bereiden crowdfundingcampagnes voor of hebben nieuwe producten uitgewerkt die ze binnenkort lanceren. Iedereen heeft waardevolle contacten opgedaan en vanuit de gemeente Amsterdam blijven we ondernemers ondersteunen. Zo is impact ondernemen in de buurt in alle stadsdelen versterkt.

Meer lezen? https://www.amsterdam.nl/boostjebuurt/boost-buurt-finale/