5 beste skateparks in Amsterdam

We hebben de beste skateparks van Amsterdam hieronder voor je op een rij gezet. Vanwege de lockdown hebben we natuurlijk een hele tijd geen evenementen kunnen organiseren, dus bij deze skateparks kan je alvast rustig inkomen voor het seizoen. Houd de socials goed in de gaten voor nieuwe evenementen die op de planning staan!

 

Urban Sport Zone

Rie Mastenbroekstraat 5

Dit skatepark ligt op zeeburgereiland en is heel nice als je in bowls wil skaten, wat fijn is voor de gevorderde skater. Maar omdat er weinig flatground is, is het lastig om hier als beginner te oefenen. Als beginner kan je beter het volgende park checken. Pluspunt van Urban Sport Zone is dat er een wc beschikbaar is.

 

Olympiaplein

 De ingang van dit skatepark ligt op de kop van de Parnassusweg op het Olympiaplein. Dit is een groot skatepark met veel flatground, waar je veel kan oefenen met simpele dingen als pushen/remmen/sturen waardoor je vanzelf meer boardfeel krijgt!

 

Oosterpark

 Hoewel dit een klein skateparkje is, zijn er wel verschillende randjes en een open bowl. Daarnaast is het een gezellige spot en staan er in de zomer wc’s in het park.

 

Amstelparkje

Weesperzijde 250

 Als je even chill alleen wilt skaten, kan je dat vaak het beste hier doen. Het is een beetje een achteraf skatepark en ook niet heel goed verlicht, maar dan heb je vaak wel lekker de ruimte.

 

Veldje14

Middenmeerpad 7

 Nu kan je hier nog ff niet oefenen omdat het verbouwd wordt, maar wellicht een goede tip voor wanneer alles klaar is. Verschillende obstakels waarop je verschillende tricks kan oefenen maar kan je ook de basis bijspijkeren op de flatground.

 

Van Beuningenplein

Er is geen verlichting maar wel genoeg flatground en een paar obstakels (Hips, Ledges, Flatbar) om toch goed te kunnen skaten. Wat ook wel chill is, is dat je je waterfles kan laten vullen bij Het Paviljoen zodat je niet bij zo’n drinkfonteintje staat te hanessen.